Choď na obsah Choď na menu
 


Sestry Drakeové / 1

 

300377.jpg Kouzlo ve větru Christine Feehan

Místo aby v ospalém městečku nalezl klid, jde Damonu Wilderovi znovu o život. Bývalý bezpečnostní expert zná důležitá tajemství, a kdosi je chce znát také. Mezi něj a nebezpečné vrahy se však postaví krásná žena. Sarah se vrátila domů! Damon navštíví kouzelný dům na útesech, aby se seznámil s nejstarší ze sedmi tajemných sester Drakových, obdařených zvláštními schopnostmi. Dokáží ho ochránit před nelítostnými zabijáky? Obstojí nadpřirozené síly proti modernímu zlu? Než to Damon zjistí, najde v Sarah kouzlo největší - kouzlo pravé, hluboké lásky a touhy. Úvod cyklu Sestry Drakeovy. (Baronet, 2010)

£ £ £

 

Ch. Feehan má v zahraničí celkom slušný rating, tak som bola zvedavá...

Neviem, koľko času trávila autorka prípravou tohto príbehu, ale asi ho veľa nebolo. Čakala som fantasy skĺbené s dávkou  krimi napätia v romantickom obale, no v skutočnosti sa z toho všetkého vykľula taká idylka, až mi bolo sladko.

Sedem sestier ovládajúcich živly zeme, mora a vzduchu nemôže zmeniť veštbu, ktorá im je súdená. Treba podotknúť, že každá z nich má predurčenú svadbu, šťastie a lásku. Pekne jedna po druhej, od najstaršej po najmladšiu. Všetko to má na svedomí brána domu, ktorá sa otvorí vždy, keď sa má pred domom zjaviť ten pravý. A prvý prichádza...

Damon Wilder po nepríjemnom zážitku opustil prácu i veľkomesto a utiahol sa do domu na pobreží, kde sa snaží vyrovnať so zlými spomienkami. Do jeho susedstva sa v tom istom čase vracia záhadná Sára Drakeová. Sára má, ako všetky ženy v rodine, zvláštne schopnosti a od prvého momentu vie, že okolo Damona sa vznáša tieň Smrti.

Damona ohrozuje nielen nadprirodzeno, ale aj skutoční zloduchovia, ktorí chcú získať vedomosti o supertajnom bezpečnostnom systéme, ktorý sám vymyslel, a kvôli ktorému zabili jeho kolegu. Damon bol toho svedkom, a preto nechce mať s okolitým svetom už nič spoločné. Lenže jeho znalosti sú príliš cenné, aby len tak ušiel pozornosti. Vyjde najavo, že Sárin návrat domov nie je náhodný a v skutočnosti ju vyslala agentúra, aby na Wildera dávala pozor a plnila úlohu jeho bodyguarda. Je to ona, kto tu „chladnokrvne pritláča revolver k spánku“ zlosynov. Sára a Damon sa zbližujú, a že to vedie k požiadaniu o ruku, je zrejmé, keďže si od prvého momentu tak ideálne rozumejú.

Pretože sestry zdieľajú „kolektívny rozum“, vždy všetky vedia o všetkom a sú pripravené zasiahnuť v pravý čas. Je jasné, že v závere sa musia spojiť, aby pomocou kúziel ochránili Wilderov i svoje životy, pretože ako vždy, polícia príde neskoro. No a ja doteraz neviem, kto to vlastne po Damonovi šiel.

Okrem niekoľkých „akčných“ scén, kde prím hrá dokonalá superochrankyňa Sára Drakeová, sa v celom príbehu iba presúvame po prímorskom mestečku z domu do domu. I zločinci sa tu mihajú iba kdesi v pozadí, a keby sa nevlámali do Damonovho domu, nenapadli susedu, tak by sa tu okrem podpichovania sa medzi sestrami vlastne nič nedialo. Navyše v mestečku, kde sú všetci jedna rodina a všetci si zvykli na zvláštnosť sestier.     

Pri pôvodnej predstave som počas čítania knihy trpela na suchoty. Keby som bola z Kúzla vo vetre nadšená, použila by som prívlastky naj a super, čo tu bolo takmer všetko, no v mojom prípade si dovolím priradiť im ironický podtón. Toto mi rozhodne dych nevyrazilo.

Prideľujem , pričom jedno je za obrázok na obálke. Investíciu do ďalších dielov si rozmyslím.

si-